Nepotul lui Traian Băsescu, audiat la DNA

Nepotul fostului președinte Traian Băsescu, Dragoș Băsescu, este audiat la această oră la sediul DNA, fiind suspectat de trafic de influență.

Potrivit procurorilor, el i-ar fi cerut un milion de euro unui om de afaceri căruia i-a promis că va interveni la DIICOT pentru soluţionarea favorabilă a dosarului acestuia.

Anchetatorii susțin că discuțiile dintre cei doi ar fi avut loc în… sauna unui centru spa.

Dragoș Băsescu este fiul fratelui fostului președinte – Mircea Băsescu.

Procurorii anticorupție susțin că Dragoș Băsescu și omul de afaceri Ciprian Nistor au încercat să obțină de la omul de afaceri Sandu Staicu 1 milion de euro.

I-ar fi promis acestuia că pot interveni la DIICOT – pentru a-i rezolva problemele judiciare într-un dosar instrumentat de procurorul Remus Jurj.

Sandu Staicu era acuzat, între altele, de spălare de bani.

Procurorii susțin că Dragoș Băsescu s-a întâlnit cu omul de afaceri Sandu Staicu la clubul deținut de Dinu Pescariu.

După ce au plătit abonamentul la piscină, cei doi ar fi mers în saună – unde Dragoș Băsescu l-a convins pe omul de afaceri că are acces la dosar și poate interveni în favoarea sa.

Dragoș Băsescu ar fi pretins inițial 500.000 de euro pentru ca omul de afaceri să nu fie arestat preventiv și încă 500.000 de euro pentru ridicarea sechestrului pe avere.

Cei doi s-ar fi înțeles să încheie un contract fictiv de consultanță, prin care urma să se achite suma de 1 milion de euro.

Potrivit DNA, pentru a nu trezi suspiciuni, acel contract trebuia să fie încheiat cu o societate de consultanță internațională.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS