Confidenţialitate

Nepal: Un șeic din Bahrain a intrat în țară cu mii de doze de vaccin AstraZeneca

E anchetă în Nepal după ce un șeic din Bahrain, care intrare în țară să escaladeze Everestul, avea 2.000 de doze de vaccin anti-Covid în bagaj.

Nepalul şi-a deschis acum graniţele pentru alpinişti, iar prinţul şi echipa sa au fost printre primii sosiţi.

Şeicul Mohamed Hamad Mohamed Al Khalifa, care a sosit la Kathmandu, intenţiona să doneze dozele de vaccin AstraZeneca unui sat, potrivit ambasadei Nepalului în Bahrain.

Însă dozele de vaccin „au fost introduse însă în ţară fără a urma procedura necesară şi fără autorizarea prealabilă a biroului nostru. Cercetăm şi vom decide dacă pot fi utilizate”, a declarat purtătorul de cuvânt al departamentului nepalez de administrare a medicamentelor.

Prinţul şi echipa sa, care include membri ai Gărzii Regale din Bahrain, au fost printre primii alpiniștii care au intrat în Nepal, după redeschiderea frontierelor.

Alpiniştii trebuie să fie plasaţi însă într-o carantină de şapte zile şi să prezinte un rezultat negativ la testul pentru depistarea COVID-19 înainte de a-şi începe expediţia.

Nepalul şi-a început campania de vaccinare în luna ianuarie după ce a primit un milion de doze de vaccin AstraZeneca din India.