Nemulțumiți de salarizare, angajații Loteriei protestează la Ministerul Finanţelor

Sindicatul Naţional Loteria Română organizează, de astăzi, acţiuni de protest la Ministerul Finanţelor Publice.

Angajații companiei critică refuzul de a introduce în proiectul de buget al companiei solicitările sindicatului reprezentativ la nivel de companie, referitoare la salarizarea personalului.

Sindicaliştii vor protesta în zilele de 28, 29 şi 30 martie, în intervalul orar 11:00 – 13:00 şi în perioada 3-6 aprilie, în acelaşi interval orar.

‘Membrii Sindicatului Naţional Loteria Română protestează faţă de refuzul de a introduce în proiectul de buget al companiei solicitările sindicatului reprezentativ la nivel de companie, referitoare la salarizarea personalului. Având în vedere că, prin legea bugetului de stat, au fost eliminate constrângerile pentru companiile care înregistrează profit şi nu au arierate, practic există premisele unei negocieri reale, în vederea unei decomprimări a grilelor de salarizare la nivel de companie”, potrivit unui comunicat.

84% dintre salariaţi (2.088 angajaţi, între care se afla toate categoriile, de la lucrător necalificat până la angajaţi calificaţi, cu studii superioare) sunt plătiţi la nivelul salariului minim pe economie deşi Loteria Română înregistrează un profit substanţial.

‘Astfel, mărirea fondului de salarii este posibilă, necesară şi morală, ţinând cont de faptul că CNLR înregistrează în fiecare an profit, iar de opt ani de zile nu s-a făcut nicio mărire în afara creşterii salariului minim pe economie, care a condus la suprapunerea salariilor”, subliniază documentul citat.

Sindicatul Naţional Loteria Română solicită destituirea Consiliului de Administraţie al companiei, pe motiv că blochează orice formă de dialog.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS