Confidenţialitate

Nelu Tătaru: “Va fi suplimentat numărul de paturi de terapie intensivă la Spitalul Elias şi la Institutul Matei Balş”

Numărul paturilor de terapie intensivă la Spitalul Universitar de Urgenţă ”Elias” şi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase ”Matei Balş” din Bucureşti va fi suplimentat în perioada următoare, a anunţat ministrul Sănătăţii.

Nelu Tătaru a precizat că la nivel naţional există aproape 4.000 de paturi la terapie intensivă, adăugând că în unele judeţe există “o supraîncărcare a acestor paturi”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

(“La nivel naţional, avem aproape 4.000 de paturi la terapie intensivă. În cele 226 de spitale COVID în faza 1, faza 2 şi suport COVID sunt 1.927 de paturi de terapie intensivă. Sunt anumite judeţe unde avem o supraîncărcare a acestor paturi. Până acum, s-a recurs la acele TIR-uri, acele unităţi mobile de terapie intensivă, unul la Ploieşti, unul la Galaţi, acolo unde am văzut o încărcătură mai mare, dar şi la transferuri de pacienţi în spitale care au paturi goale. În următoarea perioadă, şi la Elias şi la Matei Balş va fi suplimentat numărul de paturi la terapie intensivă”.)

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat, vineri seară, că în spitalele care internează pacienţi cu coronavirus în Bucureşti nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă.