Nelu Tătaru: Sunt două săptămâni grele în care vom avea o creştere progresivă

Nelu Tătaru a declarat că urmează două săptămâni de „creştere progresivă” a cazurilor de infectare cu COVID-19, iar în acest timp se lucrează la adaptarea spitalelor din zonele afectate, dar şi din judeţele limitrofe pentru a putea trata pacienţi infectaţi cu acest virus.

„Începând cu 3 iulie, odată cu intrarea în vigoare a legii, am reluat această muncă titanică de identificate, diagnosticare, izolare, carantinare sau izolare la domiciliu.

În acest moment suntem în săptămânile în care se consumă boala acelor aproape 4.000 de pacienţi care au refuzat internarea sau au solicitat externarea în cele aproape trei săptămâni.

Sunt două săptămâni grele în care vom avea o creştere progresivă a numărului de cazuri. Rămâne ca noi, ca sistem sanitar, ca Minister, ca guvern, să adaptăm unităţile sanitare pe care le avem, paturile de terapie intensivă, aparatura, la numărul care în fiecare zi îl vedem ca şi terapie intensivă, ca şi adresabilitate la unităţile de primiri urgenţe”, a declarat ministrul Nelu Tătaru, joi, la Sibiu.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, miercuri, alte 1356 infecții cu coronavirus. Au fost efectuate 23.346 de teste, în ultimele 24 de ore.

Bilanţul epidemiei a ajuns la 49.591 de cazuri de SARS-CoV-2.  Bucureşti (223), judeţul Argeş (103) şi judeţul Prahova (78) sunt zonele cu cele mai multe cazuri nou confirmate de coronavirus în ultimele 24 de ore.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 26.609 pacienți au fost declarați vindecați și 4.005 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Numărul deceselor a urcat la 2.304, cu 35 mai multe față de miercuri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS