Confidenţialitate

Nelu Tătaru spune că o primă tranșă din vaccinul anti-COVID ar ajunge în România la primăvară | AUDIO

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a spus în această dimineaţă în emisiunea Deşteptarea că o primă tranşă din vaccinul anti-COVID ar putea veni în ţară la începutul anului viitor.

E vorba de doze primite în cadrul acordurilor încheiate de Uniunea Europeană cu firme care au ajuns cu vaccinul în ultima etapă de testare.

„Sunt în acest moment 7 firme cu care Comisia Europeană are relații, 3 dintre ele contractuale, pentru acest vaccin anti-COVID. Fiecare stat membru va primi în funcție de populație, noi suntem reprezentați în 4,6%, deci fiecare tranșă care va veni noi vom aavea acea cantitate de 4,6%”, a spus ministrul Sănătății la Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primele imunizate ar urma să fie cadrele medicale. Urmează apoi cei din grupele de risc. Iar restul populaţiei s-ar putea vaccina din primăvară.

„Prioritățile sunt personalul medical, cei din linia întâi, apoi cei din grupele de risc, coborând spre tot ce înseamnă personalul din învățământ, din structurile de securitate, populația civilă, agenții economici, toți care doresc, eșalonați în funcție de tranșele care vor veni. Comisia Europeană nu a stat în această perioadă și nici noi”, a mai precizat Nelu Tătaru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.