Confidenţialitate

Nelu Tătaru spune că o primă tranșă a vaccinului anti-COVID va veni în România la sfârșitul anului | AUDIO

O primă tranșă a vaccinului anti-COVID va veni în România la sfârșitul lunii decembrie, iar medicii vor fi primii care vor fi vaccinați, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la o dezbatere organizată de profit.ro.

”Avem o primă tranșă care ar trebui să vină la sfârșitul lui decembrie și să începem în ianuarie. Intenția noastră este ca tot personalul medical să fie vaccinat în acea perioadă pentru a putea să avem o linie întâi solidă”, a declarat, marți, ministrul Sănătății.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În ceea ce privește lipsa vaccinului antigripal din farmacii, ministrul Nelu Tătaru spune că ministerul nu se poate implica pe piața privată, dar se vor căuta soluții:

„Cu toată ardoarea cu care fiecare ar vrea să își facă un vaccin, putem controla, ca Minister al Sănătății, doar ce avem catografiat, de două ori și jumătate mai mult decât s-a cerut. Rămîne piața liberă, și cei din industri farma o cunosc, în care au o relație separată, în care nu te poți implica ca minister, în condițiile în care fiecare își cunoaște foarte bine și necesarul și vânzările și activitatea. Din promisiunile pe care le aveam anul trecut erau 500.000 doze, dar anul acesta sunt 800.000 de doze, rămâne să vedem ce putem și cum putem așeza ca și pe piața liberă să se găsească aceste vaccinuri.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Anul acesta, Ministerul Sănătății a achiziționat 3 milioane de doze de vaccin antigripal care va fi administrat gratuit persoanelor din categoriile de risc.

Dar dozele sunt primite în tranșe de la producător, iar medicii de familie s-au plâns că au primit prea puține vaccinuri față de ceea ce au solicitat.