Confidenţialitate

Nelu Tătaru spune că nu poate fi extinsă la infinit capacitatea secțiilor de terapie intensivă | AUDIO

Ministrul Sănătății spune că nu poate fi extinsă la infinit capacitatea secțiilor de terapie intensivă, așa că face un nou apel la respectarea regulilor de protecție.

Nelu Tătaru se află astăzi în vizită de lucru la Sibiu, oraș unde rata de infectare cu coronavirs a depășit 6 cazuri la o mie de locuitori.

Închiderea târgurilor și funcționarea restaurantelor în regim take-away sunt doar câteva dintre măsurile pe care le recomandă ministrul Sănătății autorităților din Sibiu:

„Extensia nu o putem face la infinit în contextul în care avem o normă de personal, care este de la începutul acestei pandemii. De aceea, regula rămâne limitarea numărului de cazuri prin limitarea transmiterii.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Nelu Tătaru a spus că de joi va începe distribuția testelor rapide către unitățile de primiri-urgențe din spitale:

„Aceste 43.000 de teste, într-o primă fază, vor fi distribuite către UPU, tocmai pentru a decolmata aceste unități. (…) Cred că în 5 sau 6 vor fi distribuite către UPU, iar săptămâna viitoare avem în evaluare și achiziționare încă un milion de astfel de teste.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Despre o carantină la nivel național, ministrul Sănătății a spus că nu este cazul, deoarece se vor impune restricții, la nivel local, în funcție de numărul de infectări cu coronavirus dintr-o localitate.