Confidenţialitate

Nelu Tătaru: ”La jumătatea lunii octombrie ne putem gândi la o pantă descendentă”

Invitat într-o emisiune TVR, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că perioada prin care trecem este una delicată, mai ales din cauza campaniei electorale şi a deschiderii anului şcolar.

“Este o lună de încercare, o lună grea şi dacă noi, toţi, vom fi parteneri pentru a respecta regulile, atunci cred că la jumătatea lunii octombrie ne putem gândi la o pantă descendentă.

Până atunci nu ne rămâne decât să gestionăm creşterea, care noi credem că va fi mai mică în această perioadă. O creştere asumată odată cu deschiderea anului şcolar şi campania electorală.”, a spus ministrul.

Nelu Tătaru recomandă și vaccinarea împotriva gripei sezoniere și afirmă că statul s-a pregătit cu un număr mai mare de doze, care ar trebui să ajungă în țară la mijlocul acestei luni. Ministrul Sănătăţii a spus că au fost comandate trei milioane de doze din vaccinul împotriva gripei sezoniere.

“Anul trecut am avut 1,5 milioane doze de vaccin iar în farmacii s-au vândut circa 500.000 doze de vaccin. Anul acesta avem trei milioane de doze şi, în funcţie de necesitate, o să mai achiziţionăm. Sper ca cei care până acum erau reticenţi să apeleze la vaccinul antigripal. Suntem într-o pandemie cu coronavirus, toţi ne plângem că nu avem un vaccin. Haideţi atunci pentru ce avem vaccin să îl facem”, a afirmat Nelu Tătaru.