Confidenţialitate

Nelu Tătaru anunță că se va redeschide secția ATI de la Spitalul Județean Neamț | AUDIO

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunță că luni va fi operaționalizată secția ATI de la Spitalul Județean Piatra Neamț:

„Astăzi se operaționalizează terapia intensivă de la etajul 3, de unde sâmbătă au mutat către etajul 2, l-am întrebat și de necesar, au în acest moment toate dotările pentru 11 paturi de terapie intensivă, care vor fi operaționalizate în această seară sau mâine dimineață. În UPU au pregătite două paturi de terapie intensivă, care pot prelua niște pacienți, dacă ei se agravează.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Întrebat dacă cineva va răspunde cu funcția pentru tragedia de la Piatra Neamț, ministrul spune că așteaptă rezultatul anchetelor care au loc acolo.

O anchetă a fost demarată și de Ministerul Sănătății, dar demiterea managerului de la spitalul din Piatra Neamț o poate face doar Consiliul Județean în subordinea căruia se află instituția sanitară:

„Legislația nu ne mai permite nouă să facem acele demiteri. Putem face un control, o evaluare, am solicitat să facem această evaluare, în evaluarea noastră trebuie să avem și un om de la Consiliul Județean.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.