Confidenţialitate

Neînțelegeri pe aeroporturile din Cluj și Iași, privind cursele cu muncitori sezonieri către Germania

Toate cele 11 avioane charter programate să decoleze astăzi din România cu muncitori sezonieri vor ajunge tot astăzi la destinație, în Germania.

Ministrul Transporturilor a luat această decizie, în ciuda haosului creat la Cluj Napoca joi și la Iași în această dimineață și a ordonanței militare de noaptea trecută, care prevede că statul trebuie să aprobe fiecare cursă charter in avans.

Lucian Bode a explicat la Europa FM de ce a luat această decizie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Anterior, Autoritatea Aeronautică suspendase temporar procedurile de decolare, în urma ordonanței militare de noaptea trecută care prevede că statul roman trebuie să aprobe cursele aeriene.

Ministrul Lucian Bode mai spune că atât Poliția cât și Ministerul Transporturilor vor controla toate firmele implicate în aducerea a mii de oameni din toată țara la Cluj, joi, unde s-a creat haos și nu s-a respectat distanțarea socială dar

Și la Iași, unii pasageri s-au plans că autocarele i-au lăsat într-o pădure și astfel au fost obligați să parcurgă pe jos restul de drum până la aeroport.

Directorul aeroportului din Iași, Cătălin Bulgariu, acuză firmele care i-au recrutat pe oameni că sunt interesate doar de profit și că nu le-a păsat de siguranța celor pe care i-au dus în aeroport.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prefectul de Iași, Marian Grigoraș, spune că a cerut ITM-ului să verifice firmele care s-au ocupat de recrutarea muncitorilor pentru Germania. Și ministrul Transporturilor anunță controale pentru a verifica…

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 Zeci de curse charter au decolat în această săptămână, la solicitarea firmelor de intermediere de forță de muncă, iar premierul Ludovic Orban a declarat la postul public de televiziune că se așteaptă ca peste 80 de mii de români să plece în această perioadă la muncă, în străinătate.