Confidenţialitate

Neclarități în ceea ce-i privește pe cei care vin în țară din statele din Zona Galbenă | AUDIO

Noua listă a țărilor în Zona Galbenă, pentru care se impune carantină de 14 zile persoanelor care vin în România, intră în vigoare din această noapte, potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Printre acestea se numără: Franța, Marea Britanie sau Spania.

Totuși, cine vine din aceaste țări și stă în România pentru numai trei zile poate prezenta un test negativ COVID-19, a anunţat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Consultantul în turism Răzvan Pascu spune că sunt multe neclarităţi în acest moment. Nu știm cum vor dovedi cei care ajung în România că vor sta numai pentru trei zile şi cine va face verificările.

Termenul este de 48 de ore până la sosirea în țară. Este foarte scurt, sunt centre de testare care nu dau rezultatul testului în 48 de ore, nici măcar în străinătate. Ce faci dacă ajungi pe Aeroportul Otopeni și nu ai testul la tine? Rămân în burduf, în aeroport, mă trimite înapoi? Lucrurile astea nimeni nu le-a explicat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Chiar dacă lista intră în vigoare din această seară, nu știm nici până acum ce se întâmplă cu zborurile, remarcă Răzvan Pascu:

Ma întorc definitiv dintr-un concediu sau vin în țară să stau 3 săptămâni. Ce fac în situația asta? Nu am nevoie de test și sunt obligat să mă izolez în 14 zile? Mai trebuie

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.