NEAMȚ: Pod de gheață pe Bistrița

Din cauza temperaturilor neobisnuit de scăzute din ultimele zile , pe râul Bistrița s-a format din nou un pod de gheață.

Fenomenul de zăpor amenință deja câteva gospodării iar reprezentanții ISU se află la fața locului și vor deversa controlat un baraj din zonă pentru a debloca albia râului.

Situația cea mai gravă la acest moment este în comuna Poiana Teiului, acolo unde au fost deja inundate câteva gospodării.

Pompierii militari și reprezentanți ai Apelor Romane se află în zonă și monitorizează situația zăporului, fiind dispusă golirea acumulării de la Topoloceni.

Se fac deversări controlate, la capacitate maximă , astfel încât ghețarii să fie împinși prin albia râului și să nu mai iasă din matca – transmite corespondenta Europa FM, Catrinel Cojocaru.

Azi noapte, pe Valea Muntelui, au fost temperaturi de minus 11 grade Celsius iar podul de gheață s-a format pe o distanță de 2,5 km.

În unele zone, ghețarii au atins chiar și 7 metri înălțime.

Reprezentanții ISU spun că situația este sub control și în urmă cu puțin timp debitul a fost mărit iar nivelul apei a început sa scadă.

Pentru că se anunță în continuare temperaturi extrem de mici, situația se poate repeta astfel încât zona rămâne monitorizată 24 de ore din 24.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare