NEAMȚ: Lipsa de medici pune pacienții pe drumuri

Odată cu sezonul concediilor se închid secţiile din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatră Neamţ.

În aceste condiţii, pacienţii sunt trimişi să se trateze la Iaşi. Oamenii sunt revoltaţi şi spun că în astfel de condiţii pot muri cu zile, iar conducerea spitalului nu are soluţii: scoate posturi la concurs, dar nu se prezintă niciun medic.

La neurochirurgie – de exemplu – situaţia este nerezolvată de 17 ani, de la înfiinţarea secţiei – transmite corespondentul Europa FM, Catrinel Cojocaru.

Situaţia de la spitalul judeţean de urgenţă din Piatră Neamţ se repetă de ani de zile. Cel puţin secţia de neurochirurgie se închide în fiecare vara atunci cînd singurul medic intră în concendiu de odihnă.

Se întîmplă de 17 ani , iar conducerea unităţii sanitare susţine că au fost organizate maiconcursuri pe post în fiecare an, însă nu s-a arătat nimeniinteresat să vină să lucreze aici. Şi cum pacienţii nu pot fi preluaţi de alte secţii, singură varianta este să fie trimişi la clinică de specialitate de la Iaşi. Cazurile urgenţe cu ambulangtele, celelalte pe cont propriu.

Mai nou, situaţia nu este singulară: de ieşi s-a pus lacătul şi pe uşa secţiei de Diabet zaharat , nutriţie şi boli metabolice.

Unul dintre medici este în concendiu post natal, iar celălalt a plecat în concediu de odihnă. Şi pentru că aceiaşi doi medici lucrează şi la policlinică, nici aici nu se mai dau consultaţii . Programările au ajuns deja pentru luna septembrie.

Trebuie menţionat că la cabinetul de diabet se prezintă în medie cîte 30- 40 de 40 de bolnavi pe zi, iar acum oamenii vin degeaba. Pacienţii sunt nemulţumiţi şi spun că în astfel de condiţii pot muri cu zile.

Necesarul pentru fiecare dintre cele două secţii care nu funcţionează din cauza lipsei de personal, ar fi de minimum 3 medici angajaţi, însă chiar dacă autorităţile le-au promis inclusiv locuinţe de serviciu, de cele mai multe ori nu s-a prezentat nimeni la concurs.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare