NEAMȚ: Inundații în urma unor ploi torențiale

A plouat toretinal la Piatră Neamţ şi în mai multe localităţi din apropiere.

Mai multe pârâuri au ieşit din albii şi au inundat drumuri dar şi zeci de gospodării. S-au primit o mulţime de apeluri la 112 prin care oamenii, speriaţi de nivelul crescut al apei de pe şosele ori din curţi, au cerut ajutor.

Toate echipajele Insp ptr situaţii de urgenţă au fost trimise în teren, unde au ajutat la evacuarea apei. Una dintre cele mai afectate zone a fost cartierul Ciritei din Piatră Neamţ, unde pîrîul Potocina a ieşit din matcă şi a inundat mai multe gospodării.

O femeie cu doi copii minori, de frică viiturii s-a urcat în podul unei case şi a cerut ajutorul militarilor. Apă a intrat şi în case şi a distrus toată agoniseala de o viaţă a mai multor familii.

Au fost inundate , de asemenea, mai multe subsoluri de clădiri printre care şi cel al Căminului de Bătrîni din Piatră Neamţ . Din cauza vântului puternic, mai mulţi copaci s au rupt , la Savinesti unul a distrus retaua electrică şi a căzut peste un camion, iar la Căciuleşti alt arbore a căzut peste o casă.

Din fericire nu s-au înregistrat victime. Vreme de 15 minute, precipitaţiile au depăşit 35- 40 de litri pe metrul pătrat. Autorităţile au format deja cîteva comisii care se ocupă de evaluarea pagubelor pentru că cei afectaţi să poată fi despăgubiţi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS