NEAMȚ: Gospodării inundate, cabluri electrice şi copaci căzuţi pe şosele

O locuinţă şi şase gospodării au fost inundate, mai mulţi copaci şi cabluri electrice au căzut pe diverse drumuri, iar o familie s-a rătăcit pe munte în zona staţiunii Durău din cauza ploilor abundente şi a vântului puternic înregistrate, miercuri după-amiază, în judeţul Neamţ. Pompierii intervin pentru evacuarea apei şi înlăturarea arborilor de pe şosele.

Fenomenele meteo extreme au creat probleme în judeţul Neamţ, după ce apa a intrat în mai multe gospodării, iar rafalele de vânt au doborât la pământ numeroşi copaci şi cabluri de distribuţie a energie electrice.

Astfel, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, au fost inundate şase curţi în localităţile Oglinzi, Brusturi şi Nemţişor, apa intrând şi într-o casă, însă fără a se impune evacuarea familiei care locuieşte în respectivul imobil.

Pe drumul naţional 15 au căzut mai mulţi copaci, care au fost tăiaţi şi îndepărtaţi de pe carosabil de către echipajele de pompieri.

Dispeceratul ISU a înregistrat şi alte apeluri venite din diverse localităţi unde arbori şi conductoare au căzut pe şosele.

În consecinţă, pompierii au solicitat companiei de distribuţie a energiei electrice să întrerupă furnizarea în respectivele zone şi să intervină de urgenţă pentru a fi prevenite unele incidente.

În localităţile Grozăveşti şi Pipirig, fulgerele au provocat incendii la un stog de fân şi la un grajd de animale.

De asemenea, în localitatea Oglinzi, un pod de pe drumul naţional 15 C Târgu Neamţ – Fălticeni este în pericol să se surpe din cauza unei viituri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS