Neamţ: 24 de copii dintr-un centru de plasament, evacuaţi din clădire în urma unui incendiu

Douăzeci şi patru de copii dintr-un centru de plasament din municipiul Piatra Neamţ au fost evacuaţi, vineri după-amiază, în urma unui incendiu la acoperişul clădirii a cărui cauză urmează să fie stabilită. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale, fără a exista victime printre copii, personalul centrului sau forţelor de intervenţie.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, flăcările au cuprins o parte din acoperişul Centrului de Servicii Comunitare ”Elena Doamna” Piatra Neamţ, angajaţii instituţiei evacuând toţi cei 24 de copii aflaţi în acel moment în clădire.

La sesizarea conducerii centrului prin numărul de urgenţă 112, pompierii au intervenit cu trei autospeciale cu apă şi spumă, precum şi cu o automacara pentru lucru la înălţime.

”Până la sosirea echipajelor de pompieri, angajaţii centrului au intervenit cu stingătoarele din dotare şi au limitat propagarea incendiului la clădire. Din fericire, nu au existat victime în rândul copiilor sau salariaţilor complexului de servicii comunitare”, a declarat, vineri, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, Adrian Rotaru.

După finalizarea intervenţiei pompierilor, cei 24 de copii au putut reveni în centrul de plasament, fiind distrusă o parte din acoperişul clădirii. Inspectorii ISU Neamţ urmează să stabilească şi cauza care a condus la aprinderea şarpantei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS