Confidenţialitate

NBA negociază oficial reluarea sezonului în parcul de distracții Disney World

Liga profesionistă nord-americană de baschet a început discuțiile oficiale cu grupul Walt Disney, pentru a folosi parcul de agrement din Orlando – Florida, unde vrea să reia sezonul oprit din cauza pandemiei, spre sfârşitul lui iulie.

Anunțul a fost făcut de un purtător de cuvânt al NBA – Mike Bass, pentru postul ESPN.

Ideea unui final de sezon la Disney World fusese vehiculată încă de săptămâna trecută, de către un reprezentant al sindicatuui baschetbaliștilor.

Complexul de 220 de hectare are trei săli în care se pot juca meciurile şi destule camere de hotel pentru delegaţiile tuturor echipelor.

Un răspuns final este așteptat din partea Comisarului NBA, Adam Silver, la începutul lunii iunie.

Un consiliu de administraţie al NBA, cu patronii cluburilor, este programat la 29 mai

ESPN – televiziune filială a grupului Disney, aunta că există și varianta ca desfăşurarea play-off-urilor să fie împărțită în două orașe: echipele din conferinţa de Est urmând să joace în Florida, iar cele din conferinţa de Vest, în Nevada, la Las Vegas.

Amintim, NBA a întrerupt competiția la 11 martie, după testul pozitiv la Covid-19 al francezului Rudy Gobert, de la Utah Jazz.

Liga profesionistă nord-americană de baschet negociază deja cu mai multe laboratoare private, unde ar trebui să facă peste 15.000 de teste pentru depistarea coronavirusului.