Confidenţialitate

Naționala de tineret a României, în urna 3 a tragerii la sorți a grupelor Euro 2021

Naționala de tineret a României se regăsește în urna 3 a tragerii la sorți, programată la 10 decembrie, pentru grupele Campionatului European Under 21 din 2021.

Potrivit Federației Române de Fotbal, pentru prima oară în istorie, la Campionatul European Under 21 vor fi prezente 16 formații.

Vor fi 4 echipe în cele 4 grupe.

UEFA a anuțat urnele valorice:

 • Urna 1:
  Spania
  Germania
  Franța
  Anglia
 • Urna 2:
  Italia
  Danemarca
  Portugalia
  Țările de Jos
 • Urna 3:
  România
  Croația
  Cehia
  Rusia
 • Urna 4:
  Elveția
  Islanda
  Slovenia
  Ungaria.

„Având în vedere statutul de țară gazdă, Ungaria și Slovenia au fost desemnate cap de serie și au fost repartizate în Grupa A, respectiv Grupa B. Cu toate acestea, în cele două grupe, nu se va afla altă formație din Urna a 4-a, urmând ca aici să fie desemnate prin tragere la sorți echipe din urnele 1, 2 și 3”, potrivit FRF.

Meciurile din grupe se vor desfășura între 24 și 31 martie 2021. Echipele calificate mai departe din grupe, primele două clasate, vor lupta pentru titlul european în fazele eliminatorii programate în aceleași două țări, Ungaria și Slovenia, în perioada 31 mai – 6 iunie 2021.

România va bifa anul viitor a treia prezență la EURO U21, după cele din 1998 și 2019. Anul trecut, selecționata noastră s-a oprit în semifinale, după 2-4 cu Germania.