Naționala de rugby a României, acuzată că ar fi folosit un jucător neeligibil

Prezența României la Cupa Mondială de rugby de anul viitor este pusă încă o dată sub semnul întrebării. După ce Spania a cerut rejucarea partidei controversate cu Belgia, în urma căreia “stejarii” au obținut biletele pentru ediția din Japonia, România este acuzată și de Rusia că ar fi folosit un jucător neeligibil în preliminarii.

Este vorba despre Sione Faka’osilea. Rugbistul de origine tongană de la Știința Baia Mare joacă pentru “stejari” din martie 2017 iar presa rusă a descoperit că el ar fi apucat să evolueze, înainte de naturalizare, pentru echipa de rubgy în șapte a statului Tonga – fapt ce contravine regulamentelor și ar putea duce la excluderea României de la Cupa Mondială.

Federația română de profil anunță că a cerut lămuriri în această privință la nivel mondial și european.

Rugby Europe, for condus de Octavian Morariu, și Rugby World, analizează deocamdată solicitarea Spaniei de rejucare a partidei cu Belgia, meci arbitrat de un român și pierdut de iberici cu 10-18. În urma acestui rezultat, România a terminat peste Spania și Rusia la turneul de calificare pentru Cupa Mondială din 2019.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS