Confidenţialitate

National Geographic: Fotografiile a doi români, printre cele mai apreciate

Două fotografii, una realizată de un tânăr din Rădăuţi, Cătălin Urdoi, cu „Malanca lui Ştefan cel Mare” şi una realizată de un tânăr din Timişoara, Raul Jighici, cu un copil mascat în urs, au fost publicate de National Geographic, la secţiunea Daily Dozen.

Fotografia realizată de Cătălin Urdoi ilustrează un moment surprins la Festivalul de tradiţii „Malanca lui Ştefan cel Mare”, de la Vicovu de Sus. În fotografie apare domnitorul moldovean “Ştefan cel Mare”, călare pe un armăsar alb, iar în spatele său se află plăieşii săi, care de asemenea sunt călare pe nişte cai, unul mai frumos decât celălalt.

„La data de 31 decembrie în Bucovina au loc foarte multe obiceiuri ce ţin vii tradiţiile noastre. Unul dintre aceste obiceiuri este numit Malanca lui Ștefan Cel Mare, unde un grup de actori joacă scene din istoria noastră. Bucovina, România, 31 decembrie”, scrie Cătălin Urdoi în descrierea fotografiei.

Cătălin Urdoi s-a clasat pe locul patru al secţiunii Daily Dozen al publicaţiei National Geographic, reuşind să strângă 321 de voturi.

Fotografia realizată de Raul Jighici surprinde un moment de la Festivalul de Datini şi Obiceiuri de la Comăneşti, judeţul Bacău. În fotografie apare un băiat ce poartă un costum urs.

„Festivalul de tradiţii din Comăneşti, Bacău, România. Acest eveniment are loc în fiecare an în luna Decembrie. Oameni din diferite sate poartă diferite costume şi sărbătoresc”, scrie Raul Jighici în descrierea fotografiei.

Fotografia lui Raul Jighici s-a clasat pe primul loc la secţiunea Daily Dozen, primind 429 de voturi.

Sursă: adevarul.ro