Confidenţialitate

Năstase îi răspunde președintelui WTA: “Tenisul rămîne cauza pentru care mă lupt”

Ilie Năstase reacționează după polemica iscată de prezența lui la ceremonia de premiere a Open-ului de la Madrid. Fostul mare jucător îi răspunde președintelui WTA, Steve Simon, după ce conducătorul circuitului feminin a spus că prezența lui – în calitate oficială – a “umbrit” ziua finalei din capitala Spaniei, cîștigată de Simona Halep în fața Kristinei Mladenovic.

Declarațiile oficialului WTA vin în condițiile în care Năstase este suspendat provizoriu de federația internațională de tenis, ITF, în urma incidentelor în care a fost implicat la întîlnirea de Fed Cup dintre România și Marea Britanie.

Năstase, care la Madrid i-a înmînat trofeul lui Halep, subliniază că suspendarea provizorie se aplică doar la competițiile organizate sub egida ITF, fără să fie valabilă în cazul altor turnee. El precizează totodată că oferă cooperarea sa totală în ancheta care îl vizează și că le-a cerut deja scuze tuturor persoanelor care ar fi fost deranjate de comportamentul său.

“‎Pe lângă regretele publice exprimate pe pagina mea oficială de pe o reţea de socializare, mi-am adresat scuzele prin intermediul unor scrisori personale transmise tuturor persoanelor care ar fi putut fi afectate sau deranjate de evenimentele menţionate sau de modul în care acestea au fost interpretate. Mă aflu în arena publică şi sunt deseori supus judecăţii unor persoane care nu mă cunosc, însă, cu toate că demersurile mele nu au fost niciodată lipsite de greşeli sau neajunsuri, cauza pentru care mă lupt rămâne tenisul, sportul pe care îl iubesc cu adevărat şi cu care viaţa mea s-a confundat. ‎Sper ca aceste clarificări să împiedice speculaţii sau neînţelegeri suplimentare cu privire la investigaţia ITF. Aş prefera să nu mai fac alte comentarii până când procedurile oficiale nu vor fi finalizate”, a adăugat fostul sportiv.

Ilie Năstase este suspendat provizoriu după ce la întîlnirea cu Marea Britanie, cîștigată de România cu scorul general 3-2, a fost trimis în tribune și ulterior chiar dat afară din arenă, după o serie de conflicte cu adversarele, arbitrul și supervizorul partidelor.