Narcisa Iorga, membru al CNA, urmarita penal in dosarul licentei Giga TV

Potrivit DNA, ca urmare a indicaţiilor primite de la Narcisa Iorga, primarul din Piatra Neamţ i-a solicitat sprijin deputatului Viorel Hrebenciuc, pentru a determina funcţionari din cadrul CNA ca instituţia să anuleze retragerea licenței Giga TV.

Narcisa Iorga, membru al CNA, este urmărită penal în dosarul intervenţiilor pentru licenţa postului Giga TV, după ce, potrivit anchetatorilor, l-ar fi îndrumat pe edilul Gheorghe Ştefan să apeleze la cunoştinţele sale din mediul politic, pentru a influenţa votul din Consiliu.

Procurorii susțin că Narcisa Iorga a precizat pe cine anume dintre oamenii politici trebuie să îi acceseze şi capaciteze, pentru ca aceştia, la rândul lor, să îi influenţeze pe membrii CNA asupra cărora puteau să îşi exercite influenţa şi autoritatea. În acest context, printre oamenii politici nominalizaţi de Narcisa Iorga, s-a numărat şi parlamentarul Viorel Hrebenciuc.

Acesta este la rândul său urmărit penal pentru că, susţin anchetatorii, s-a implicat spre a determina funcţionari din CNA pentru ca această instituţie să revină asupra deciziei de retragere a licenţei postului Giga TV – controlat de primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.

Procurorii precizează că postului TV în favoarea căruia ar fi intervenit Viorel Hrebenciuc i-a fost retrasă licenţa la 17 septembrie 2013, pentru că își încetase emisia mai mult de 96 de ore.

Retragerea licenței a fost votată de Laura Georgescu, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Christian Mititelu, Cristina Trepcea şi Răsvan Popescu.

Împotriva retragerii licenței au votat Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Florin Gabrea şi Radu Călin Cristea.

După două săptămâni, CNA practic a anulat decizia prin care era retrasă licența. Membri CNA care s-au răzgândit și au permis prin votul lor anularea deciziei sunt Viorel Vasile Buda, Cristina Trepcea şi Răsvan Popescu.

Radu Călin Cristea a votat în favoarea menținerii deciziei CNA de retragere a licenței Giga TV chiar dacă inițial nu fusese de acord cu retragerea licenței.