Confidenţialitate

Naomi Osaka a anunțat că nu va participa la nicio conferință de presă de la Roland Garos

Decizie fără precedent a unui sportiv. Tenismena Naomi Osaka a anunțat că nu va participa la nicio conferință de presă de la Roland Garos pe motiv că întrebările jurnaliștilor afectează sănătatea mintală a jucătorilor.

Japoneza riscă să fie amendată pentru această decizie. Participarea la conferințele de presă ale jucătorilor de tenis este obligatorie.

Japoneza Naomi Osaka a anunțat pe contul său de Twitter că nu va lua parte la conferințele de presă de la turneul de Mare Șlem pentru că lumea nu ia în considerare sănătatea mintală a sportivilor.

” De multe ori stăm acolo și primim întrebări pe care le-am mai primit de mai multe ori sau întrebări care ne fac să ne îndoim de noi înșine și nu vreau să mă supun unor oameni care nu au încredere în mine” spune aceasta.

Decizia sportivei ar putea fi sancționată cu amenzi de până la 100.000 de dolari, scrie presa internațională, sancțiune pe care Naomi Osaka și-ar dori-o donată unei organizații caritabile pentru sănătatea mintală.

Numărul 2 mondial WTA spune că a văzut mulți atleți care au cedat în sala de conferințe după meciuri în care nu au ieșit învingători și spune că ” dacă organizațiile cred că pot spune în continuare “ia parte la conferințe sau vei fi amendată” atunci va trebui să râd” .