Nafplio – cel mai romantic oraș al Greciei

 NAFPLIO este vechea capitală a Greciei Moderne și  ceea ce pentru bucureșteni este Sinaia. Adică locul unde fug atenienii în week-end. Un orășel fermecător, cu străzi în trepte. I se spune orașul cu acoperișuri roșii. A fost construit de venețieni, are și câteva piețe largi în stil venețian, o biserică în care se află o pictură semnată de Leonardo DaVinci, și două cetăți. Ca să ajungi la una dintre ele – Palamidi – trebuie să urci aproape 1000 de trepte. Mai exact 999. Cetatea a fost construită de locuitorii orașului, pentru a se apăra de invaziile turcești. La un moment dat a fost și închisoare. Cetatea poate fi vizitată pentru 4 euro. În maxim 20 de minute, mers lejer, ajungi la cetate. Efortul merită: poți să vezi minunata priveliște a orașului-port și cealaltă cetate BOURDZI, care se află pe mare. Ajungi acolo în 5 minute cu un vaporaș care face curse din jumătate în jumătate de oră. 4, 5 euro drumul. Orașul are și o faleză minunată care înconjoară dealul pe care se află cetatea Palamidi și e foarte plăcut să te plimbi când apune soarele.  

 Din păcate, ca în multe locuri din Grecia, plaja nu e foarte generoasă. E o plajă îngustă cu nisip, dar se poate face plajă și pe stânci – ici-colo. Sunt scări care te duc direct în mare.

La Nafplio se ajunge din Atena, cu autobuzul sau mașina. E un drum care durează maxim 2 ore și jumătate. O parte pe autostradă, alta – printre dealuri acoperite cu livezi de măslini.

Autobuzul costa 12 euro din Atena. Cazarea în Nafplio – poți să stai cu 50 de euro pe noapte chiar în centrul orașului vechi, într-o pensiune liniștită, mobilată vintage. Taverne – cu prețuri ca peste tot în Grecia. Și … în Nafplio este o piață minunată, unde găsești de toate: fructe, legume, pește, mirodenii, ulei de măsline făcut de localnicii .

Articole Similare