Nadal, despre referendumul catalan: Inima mea a sângerat toată ziua

Lider în clasamentul tenisului masculin profesionist, Rafael Nadal spune că a urmărit ‘preocupat şi trist’ desfăşurarea referendumului interzis pentru independenţa Cataloniei, marcat de un răspuns violent al forţelor ordine trimise de guvernul central de la Madrid.

‘Îmi vine să plâng când văd cum o ţară în care am învăţat să co-existăm şi să devenim un bun exemplu pentru restul lumii se găseşte într-o asemenea situaţie. Cred că noi am transmis o proastă imagine lumii’, a mărturisit jucătorul în vârstă de 31 de ani, prezent în China, la turneul de la Beijing.

‘Este un moment trist, inima mea a sângerat toată ziua (…) Am stat mai mulţi ani din viaţa mea în Catalonia, am petrecut momente importante şi acum să văd o societate radicalizată mă surprinde şi mă dezolează’, a adăugat tenismenul, citat de France24.

Originar din Mallorca, nepot al lui Miguel Angel Nadal, fost jucător al Barcelonei, Rafael a ţinut să precizeze că ‘mă simt foarte apropiat de catalani, dar mă simt foarte spaniol, de asemenea. Nu îmi imaginez Spania fără Catalonia! Nu mi-ar plăcea aşa ceva. Spania este mai bună cu Catalonia, iar Catalonia mai bună cu Spania’.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS