Confidenţialitate

Muzică de cameră într-o clădire de patrimoniu din Băile Govora

 Muzică de cameră într-o clădire de patrimoniu din Băile Govora.

Pentru o seară – fosta sală de bal – acum restaurant al unui hotel, o bijuterie arhitectonică ridicată în urmă cu peste un secol, se va transforma în sală de concert.

SoNoRo la Conac este un proiect ajuns la a 12-a ediție care cuprinde trei concerte în țară în clădiri istorice sau importante pentru comunitate.

Prin muzica lor artiștii vor să atragă atenția asupra frumuseții arhitecturii de patrimoniu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Spectatorii sunt invitați de către muzicienii de la ,,SoNoRo la Conac”,  în locuri cu încărcătură istorică, în clădiri de patrimoniu.

Unele restaurate, funcționale, altele …aflate în paragină. Turneul de anul acesta ajuns la a XII a ediție, numit ,,Ora albastră de muzică,” se va desfășura în trei clădiri de istorice din – Brașov, Valcea și Galați.

Pe patru martie prima oprire a celor cinci muzicieni de renume internațional va fi în stațiunea Băile Govora din județul Vâlcea, recomandată în tratarea afectiunilor respiratorii.

Fosta sală de bal – în prezent restaurant –  a unei clădiri de epocă, va fi pentru o seară sală de spectacol. Concertul cameral pentru pian, vioară și violă va fi cu intrare liberă. Locul a fost ales pentru unicitatea sa.

Bijuteria arhitectonică ridicată în secolul trecut și restaurată în urmă cu un deceniu – are 365 de uși și ferestre-  cifra simbolizând numărul de zile al unui an întreg, în care soarele intră în fiecare cameră.

A fost prima clădire din Europa construită pe șapte nivele din beton și pe cilindrii metalici Asocierea muzicii cu diverse opere arhitecturale din România este modalitatea artiștilor de a arăta respect, dar și de a atrage atenția și de a sprijinii salvarea clădirilor de patrimoniu.

Foto: Facebook SoNoRo