Muzeul Taranului, locul in care turistii straini iau contact cu traditiile romanilor

Muzeul Țăranului Român din București împlinește astăzi 25 de ani de la re-fondarea sa.

Muzeul Țăranului Român din București împlinește astăzi 25 de ani de la re-fondarea sa. Este un spațiu în care sunt păstrate și promovate valorile românilor, un loc în care se desfășoară o mulțime de evenimente, dar și un obiectiv important pentru turiști.

Agențiile de turism care aduc grupuri de străini în București includ în itinerariul lor obligatoriu Muzeul Țăranului Român, pe lângă Muzeul Satului, Casa Poporului și, desigur, centrul vechi. Mircea Vladu, directorul unei agenții de turism, spune că străinii sunt impresionați de ceea ce găsesc aici. (AUDIO)

Mircea Vladu adaugă că, în general, imaginea României în străinătate este atât de proastă, încât turiștii care ajung aici sunt mai întotdeauna plăcut surprinși de ceea ce găsesc.

Din fericire, numărul celor care vizitează România a crescut cu câteva procente în 2014. Potrivit INS, aproape două milioane de străini au ajuns în țara noastră. Cei mai mulți au ales Capitala și orașele mari. Sub 2% au ales litoralul, ceea ce înseamnă puțin peste 30 de mii de persoane.