Confidenţialitate

Muzeul Judeţean Argeș şi Galeria de Artă din Piteşti – restaurate cu fonduri europene

Clădirile Muzeului Judeţean şi Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer-Cumpăna”, ambele monumente de arhitectură, vor fi restaurate în cadrul unor proiecte cu finanţare europeană, care au fost lansate miercuri, la Piteşti.

Directorul Muzeului Judeţean Argeş, Cornel Popescu, a anunţat că durata de implementare a ambelor proiecte, realizate în parteneriat de către Judeţul Argeş şi Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, este de 44 de luni.

În cazul Muzeului Judeţean Argeş, valoarea totală a proiectului este de peste 21 de milioane de lei – fonduri europene nerambursabile și bani de la Consiliul Judeţean Argeş împreună cu Ministerul Culturii.

„În cadrul proiectului sunt prevăzute lucrări complexe de realizare a consolidărilor structurale, de eliminare a igrasiei, de refacere a finisajelor deteriorate, de refacere a învelitorii din tablă, a instalaţiilor electrice, a instalaţiilor sanitare şi de încălzire”, a precizat Cornel Popescu.

În ceea ce priveşte Galeria de Artă „Rudolf Schweitzer-Cumpăna” din Piteşti, valoarea totală a contractului de finanţare este de aproape 20 de milioane de lei – fonduri europene nerambursabile și bani de la Consiliul Judeţean Argeş împreună cu Ministerul Culturii.

În cadrul proiectului sunt prevăzute lucrări de restaurare, consolidare, protejare şi valorificare durabilă a imobilului, care datează de la sfârşitul secolului al XIX-lea.