Mustrare scrisă pentru doi angajați care l-au ajutat pe Tăriceanu să-și schimbe permisul fără să mai stea la coadă

Mustrare scrisă – iată ”pedeapsa” primită de cei doi angajați de la Serviciul Permise care l-au ajutat pe Călin Popescu Tăriceanu să-și reînnoiască permisul fără să mai stea la coadă.

Ei l-au tratat preferențial pe șeful Senatului, permițându-i să intre pe ușa din spate pentru a-și reînnoi carnetul de conducere.

În tot acest timp, câteva zeci de persoane așteptau în fața instituției să-și rezolve problemele.

Ancheta de la Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Bucureşti a fost condusă de prefectul Capitalei.

Pe 11 august, la primele ore ale dimineții,  șeful Senatului era filmat de reporterii News.ro în timp ce ieșea pe ușa din spate a Serviciul Permise din București, după ce-și reînnoise permisul auto.

Călin Popescu Tăriceanu a refuzat să spună atunci de ce beneficiat de tratament preferențial.

După 5 zile de la izbucnirea scandalului, a declarat la Antena 3, că mai-marii țării nu trebuie să se preocupe de statul la coadă.

„Există, în orice stat, câteva funcţii importante unde oamenii au fost aleşi ca să reprezinte, într-un fel statul şi să se dedice, în principal problemelor societăţii comunităţii. Asta ar trebui să fie preocuparea lor principală. Nu statul la coadă. Sigur că există şi posibilitate să stăm la coadă la permise, la cumpărat flori, la alte acţiuni. Din acest motiv, în toate ţările, cei care ocupă anumite poziţii înalte se găsesc, din punct de vedere legal, anumite modalităţi, anumite pârghii prin care li se permite să-şi dedice majoritatea timpului în interesul ţării şi al societăţii şi nu să stai. Sigur, până la urmă nu e nimic înjositor. Dar e o problemă de gestiune a timpului”, a explicat atunci Călin Popescu Tăriceanu.

În urma anchetei interne cerute de prefectul Capitalei, s-a constatat că șeful Senatului a beneficiat de tratament preferențial din partea a 4 angajați ai Serviciului Permise: unul cu funcţie de conducere şi trei cu funcţii de execuţie.

Într-un final, doar doi dintre ei au fost sancționați cu mustrare scrisă.

 

Comunicatul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor:

În urma aspectelor semnalate de mass-media în data de 11.o8.2016, în referire la activitatea de preschimbare a permiselor de conducere de către Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Instituţiei Prefectului mun. Bucureşti, la nivelul unităţii noastre s-a declanşat o procedură de verificare.

Cu această ocazie, s-a constatat că în situaţia prezentată de către mass-media au fost implicaţi patru lucrători din cadrul serviciului mai sus menţionat, unul cu funcţie de conducere şi trei cu funcţii de execuţie.

După efectuarea verificărilor cu privire la existenţa sau inexistenţa abaterii disciplinare şi a vinovăţiei lucrătorilor implicaţi, comisia de cercetare disciplinară a stabilit că faptele a doi dintre lucrători, unul cu funcţie de conducere şi unul cu funcţie de execuţie, constituie abatere disciplinară, conform prevederilor Legii nr.360/2002 privind statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare.

Drept urmare, aceştia au fost sancţionaţi cu “mustrare scrisă” pentru “intervenţia pentru influenţarea soluţionării unor cereri privind satisfacerea intereselor oricărei persoane”, abatere disciplinară prevăzută la art.57, lit.j din Legea nr.360/2002 privind statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS