Mureş: Zeci de persoane mobilizate pentru stingerea unui incendiu izbucnit la marginea unei păduri

Câteva zeci de localnici şi pompieri intervin, vineri după-amiază, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la marginea unei păduri din localitatea Căpuşu de Pădure, judeţul Mureş. Deocamdată, focul nu a intrat în pădure şi nu a cuprins coronament, dar se deplasează la faţa locului şi pompieri de la Mureş pentru a ţine flăcările sub control.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, Cristian Virag, a declarat, vineri, pentru News.ro, că incendiul a izbucnit la marginea unei păduri din localitatea Căpuşu de Pădure, comuna Iclăzel, iar potrivit primelor informaţii din teren focul nu s-a extins în interiorul pădurii.

”Incendiul a fost anunţat pe 112 şi s-a anunţat că ar fi în interiorul pădurii, dar, din primele informaţii pe care le avem din teren, focul arde la marginea pădurii şi nu a cuprins coronament” a spus Virag.

Potrivit acestuia, la faţa locului intervin deja autorităţile locale care au mobilizat câteva zeci de localnici, iar în sprijinul lor a mai fost trimis un camion cu zece pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mureş.

Situaţia este în dinamică, oamenii încercând să ţină focul departe de pădure.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS