MUREȘ: Licitație pentru ornamente de Crăciun și ghirlande, în plină epidemie

Figurine 3D cu Moș Crăciun și ghirlande luminoase urmează să fie cumpărate de Primăria Târgu Mureş, care a lansat o licitaţie publică pentru ornamente de iarnă în valoare de peste 800.000 de lei.

Potrivit anunţului de licitaţie publicat pe SEAP, Primăria Târgu Mureş doreşte să modernizeze iluminatul festiv și să îl facă mai eficient, astfel că vrea să cumpere produse noi cu consum redus de energie.

„Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, Primăria Târgu Mureş pavoazează municipiul cu ornamente luminoase festive în vederea creării unui cadru de sărbătoare. Datorită uzurii fizice şi morale, pe parcursul timpului s-au constatat deficienţe în ceea ce priveşte consumul de energie electrică, disfuncţionalităţi şi intervenţii corective, fapt ce a determinat primăria să demareze o nouă achiziţie de ornamente luminoase. Primăria doreşte să eficientizeze şi să modernizeze iluminatul festiv prin achiziţia de produse noi, cu forme şi design modern şi consum redus de energie”, se arată în anunţ.

Ofertele pentru ornamentele festive se pot depune până în 19 mai, valoarea estimată a contractului fiind de 872.383 de lei fără TVA.

Printre ornamentele festive de iarnă pe care Primăria vrea să le cumpere se numără ghirlande luminoase de exterior tip şir, cu sau fără efect de sclipire, tip perdea, figurină 3D luminoasă tip urs, „realizată pe structură de aluminiu decorată cu LED de culoare alb cald” sau două figurine 3D tip Moş Crăciun din structură de aluminiu „îmbrăcată cu carpetă PVC de culoare albă, roşie, aurie, neagră şi iluminate cu leduri alb rece şi roşii”.

Înălţimea unei astfel de figurine Moş Crăciun trebuie să fie de peste doi metri.

De asemenea, Primăria Târgu Mureş vrea să mai cumpere un ansamblu decorativ format din maximum 10 personaje 3D de poveste, viu colorate, „protejate anti-vandalism cu un strat de poliuree”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS