Confidenţialitate

Municipiul Constanța trece din nou pragul de incidență de 3 la mia de locuitori

Incidența pe municipiul Constanța a ajuns la 3,11 cazuri de îmbolnăviri la mia de locuitori, iar autoritățile se pregătesc de impunerea măsurilor din scenariul roșu.

Creșterea, după 42 de zile de carantină, la sfârșitul anului trecut, și două luni și jumătate de scenariu galben, timp în care numărul de îmbolnăviri a început, din nou, să crească.

Deși s-a depășit pragul care ar putea impune măsuri restrictive conform scenariului roșu, Prefectura Constanța informează că, în conformitate cu prevederilor legale, CJSU se poate întruni în termen de 48 de ore de la data modificării ratei de incidență.

Astfel, Prefectura asteaptă încă o zi și, dacă se menține trendul crescător, va dispune întrunirea CJSU.

În privința modului în care se vor desfășura cursurile școlare, autoritățile precizează că modificarea scenariilor se realizează o dată pe săptămână, lunea, prin constatarea ratei de incidență, de vineri.

Așadar, activitățile din municipiul Constanța cât și cele din școli, se desfășoară, deocamdată, conform scenariului galben.

Noutatea constă în faptul că, de luni, 15 martie, în județul Constanța vor deveni operaționale patru noi centre de vaccinare.

La Techirghiol, Cogealac, Năvodari și Eforie Nord. Imunizarea se va face cu vaccinul Modernă pentru persoanele din etapă a ÎI-a conform Strategiei Naționale de vaccinare. Capacitatea este de 60 de persoane vaccinate/flux, în fiecare zi.