Mumbai | Poliția vrea să descurajeze claxonatul prin prelungirea timpului de așteptare la semafor

Poliția din Mumbai (India) încearcă să reducă, printr-o metodă inedită, poluarea fonică generată de claxonatul excesiv. Dacă nivelul zgomotului generat de claxoane depășește 85 de decibeli, cronometrul semafoarelor se resetează, mărind astfel timpul de așteptare la culoarea roșu.

Mumbai este una dintre cele mai aglomerate metropole din lume: traficul și poluarea au ajuns la cote alarmante. Și nu doar poluarea din cauza noxelor, ci și poluarea fonică generată de claxoanele șoferilor.

“Bine ați venit în capitala claxoanelor! Șoferii noștri claxonează chiar și când semaforul e roșu, probabil își imaginează că așa se va înverzi mai repede! Trebuia să facem ceva să schimbăm asta”, transmite Poliția din Mumbai.

Polițiștii au montat la unele semafoare senzori măsoară zgomotul  cu cronometru. Dacă nivelul zgomotului generat de claxoane depășește 85 de decibeli în momentul în care semaforul indică culoarea roșu, cronometrul se resetează și este prelungit astfel timpul de așteptare.

În acest fel, polițiștii din Mumbai speră că șoferii vor fi mai disciplinați, nu vor mai claxona inutil, iar zgomotiul va fi redus.

Experimentul este derulat în câteva intersecții importante timp de 15 minute pe zi. Dacă va avea succes, va fi implementat în toată metropola indiană.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS