Mulți turiști români își amână deplasarea în Grecia pentru când nu va mai trebui test COVID | AUDIO

Turiştii români care vor să călătorească în Grecia după 1 septembrie trebuie să prezinte în continuare un test PCR negativ, nu mai vechi de 3 zile.

Conform jurnaliştilor de la Ecatimerini, măsura a fost extinsă şi pentru cetăţenii altor ţări în care numărul de infectări este creştere. Tour operatorii din România se aşteptau la o astfel de măsură. Traian Bădulescu, consultant în turism:

Românii trebuie să facă ce au făcut și până acum, și anume să prezinte un test COVID negativ, nu mai vechi de trei zile. Era de așteptat ca autoritățile elene să prelungească această măsură, pentru că analizează fiecare piață țintă de unde vin turiștii. În funcție de unde vin turiștii, decid să prelungească această măsură. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ca parte a noilor măsuri, autorităţile elene au interzis total cursele aeriene care vin din regiunea spaniolă a Cataloniei.

Testul PCR negativ va fi obligatoriu cel puţin până pe 19 septembrie. După această dată, numărul turiştilor care ajung în Grecia scade simţitor, deşi, în insulele din sud, vremea rămâne bună.

Sunt agenții de turism care au înregistrat scăderi de 40-50%, depinde de destinație. Cei care își rezervaseră pachete turistice cu curse charter, în special pe insulele grecești, nu au renunțat. Cei care urmau să ia această hotărâre, o parte dintre ei s-au decis să renunțe sau să-și amâne deplasarea în Grecia pentru când nu va mai fi necesar acest test.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS