Confidenţialitate

Mugur Isărescu va mai rămâne un mandat la conducerea Băncii Naționale | AUDIO

Mugur Isărescu va mai rămâne un mandat în fruntea Băncii Naționale. Structura Consiliul de Administrație BNR va fi modifictată în toamnă atunci când actualele mandate expiră. Ca și în cazul altor insitutitiții, conducerea BNR este numită politic.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Guvernatorul Mugur Isărescu va mai rămâne în fruntea Băncii Naționale încă un mandat, care de data aceasta va fi ultimul, scriu cei de la Economica. Potrivit surselor citate, în ciuda experienței, vârsta nu îi va mai permite actualului guvernator să continue și după 2029.

Expiră și mandatele celor din Consiliul de Administrație. Florin Georgescu ar urma să se retragă, din motive de sănătate, din poziția de prim-viceguvernator și îl va lăsa în locul său pe Leonardo Badea, în prezent viceguvernator. Leonardo Badea a fost în trecut și președintele Autorității de Supraveghere Financiară.

Și numirile la conducerea BNR sunt făcute politic – ca în cazul altor instituții de stat precum ASF sau ANCOM. Astfel, partidele își negocieză posturi și propun candidați.

Sursa foto: Inquam Photo / Sabin Cirstoveanu

Citește și: Marcel Ciolacu: „Aprobăm astăzi Creditul Fermierului. Alocăm aproape 165 de milioane de euro” / „Achităm o cotă de 50% din facturile din energia electrică folosită în irigarea culturilor agricole” | VIDEO