Confidenţialitate

Mugur Isărescu, BNR – despre Bugetul statului, aprobat de Parlament: „Este mai degrabă optimist. Tensiunile politice nu au cum să ajute stabilitatea monetară și financiară”

Guvernatorul BNR a comentat Bugetul statului pentru anul 2017, aprobat marți, 7 februarie, de Parlament.

Mugur Isărescu spune că bugetul este unul opitimist, având în vedere modul în care guvernanții ajung să facă cheltuieli.

Cât despre proteste și despre instabilitatea politică, acestea nu au cum să nu creeze efecte asupra economiei, mai spune Mugur Isărescu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Plenul reunit al Parlamentului a adoptat Legea bugetului de stat (cu 208 voturi „pentru” şi 105 „împotrivă”) și Legea bugetului asigurărilor sociale (cu 208 voturi „pentru„, 107 voturi „împotrivă”, şi două abţineri).

PNL, USR și PMP au votat împotriva acestor proiecte.

Premierul Sorin Grindeanu, care a lipsit de la discursul președintelui Klaus Iohannis, a venit în ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului și a participat la votul pentru Bugetul statului.

„Mulţumesc Parlamentului că a adoptat în regim de urgenţă bugetul pe anul 2017. Avem nevoie de acest buget cu toţii. Era nevoie să fie poate votat mai de demult dacă lucrurile s-ar fi desfăşurat într-un calendar normal, şi asta era bine pentru România. Aş vrea să transmit un mesaj de stabilitate pentru investitori şi să reconfirm determinarea Guvernului de a sprijini mediul de afaceri” Sorin Grindeanu

 

Bugetul anului 2017 a fost adoptat în timp record, după 13 ore de dezbateri în plen, împărţite în două zile.