Confidenţialitate

MS vrea ca vaccinarea să fie obligatorie pentru înscrierea la școală. Președintele CNCD: Proiectul ridică unele semne de întrebare

Proiectul de lege care condiționează înscrierea copiilor la grădiniță și școală de vaccinarea obligatorie ridică unele semne de întrebare.

Iată opinia președintelui Consiliului pentru Combaterea Discriminării – Csaba Asztalos.

Domnia sa spune la EuropaFM că, în acest fel, poate fi îngrădit dreptul fundamental la educație – drept prevăzut foarte clar în Constituția României.

Csaba Asztalos precizează însă că e vorba de opinia sa personală, iar proiectul de lege nu a fost dezbătut încă oficial în cadrul CNCD.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Președintele CNCD spune însă că instituția pe care o conduce poate emite doar un punct de vedere consultativ în cazul acestui proiect de lege.

Singurii care pot decide dacă dreptul la educație este sau nu încălcat sunt judecătorii Curții Constituționale.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Amintim, Ministerul Sănătății pregătește în această perioadă un proiect de lege potrivit căruia înscrierea copiilor în grădiniţe şi şcoli se va putea face doar după prezentarea dovezii vaccinării copilului împotriva mai multor boli grave.

Printre ele se numără imunizarea împotriva difteriei, tetanosului, hepatitei B, poliomielitei, rujeolei și tuberculozei.