Confidenţialitate

MS: Nu există focar în cazul copiilor diagnosticați cu sindromul hemolitic uremic

Cazul bebelușilor afectați de sindromul hemolitic uremic: Ministerul Sănătății spune că nu este vorba de un focar de infecție.

Cazurile sunt izolate, iar copiii care au ajuns la spital cu simptome specifice acestei boli provin din mai multe localități argeșene.

În total, 15 copii au fost diagnosticați cu această boală, dintre care 11 sunt internați la spitalul Marie Curie din București, iar starea lor s-a ameliorat.

Cele mai recente date au fost oferite, în această după-amiază, de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Victor Strâmbu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

O echipă a Ministerului Sănătății se află, în aceste zile, la Pitești pentru a supraveghea ancheta epidemiologică.   Rezultatele vor fi gata între 3 și 7 zile.

Se prelevează probe de apă și lapte, dar e puțin probabil cA bebelușii ajunși la spital să fi consumat aceleași preparate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

 

Să mai spunem că managerul Spitalului de Pediatrie din Pitești și o asistentă-șefă au fost sancționați cu sume de minimum 500 de lei – după ce s-a constatat că au tratat copii cu afecțiuni diferite în același salon.