Confidenţialitate

MS: Dulapul cu medicamente de la Spitalul Pantelimon este descuiat

La Spitalul Pantelimon, din Capitala, este in plina desfasurare ancheta declansata dupa ce în presă au fost publicate înregistrări din care reieşea că pacienţii erau trataţi discriminatoriu. Astfel, sefa terapiei intensive, medicul Laura Constantinescu, a fost suspendata pentru ca le-a cerut subalternilor sa le dea medicamente doar bolnavilor tineri, care au sanse.

Medicul care a înregistrat şeful de secţie afirma ca in aceasta dimineata dulapul cu medicamente de la Terapie Intensivă era în continuare sub lacăt.
Directorul medical al Spitalului, Cristina Gladys, afirma ca in 2-3 zile vor fi facute publice rezultatele anchetei.

La Spitalul Pantelimon din Capitala au ajuns astazi si reprezentanti ai Ministerului Sanatatii. Purtatorul de cuvant al institutiei, Laurentiu Colintineanu, afirma ca la sosirea lor, dulapul era descuiat. In plus, acesta a afirmat ca modalitatea de predare a cheii de la dulapul în care sunt ţinute medicamentele foarte scumpe, aferente programului ATI, pare să fi fost problema la Spitalul Pantelimon, iar procedura de predare a cheii şi a gestiunii se modifică, astfel încât aceasta să nu mai fie atribuţia şefului ATI, ci să se predea de la medic de gardă la medicul de gardă care intră în tură.