MS cere DSP Olt și Dolj să ofere explicații în cazul americancei de la baza militară Deveselu

Ministrul Sănătăţii le cere Direcțiilor de Sănătate Olt și Dolj să explice de ce o angajată americană de la Baza Deveselu a fost obligată să meargă de la un spital la altul pentru a se trata.

Nicolae Băniciou intervine în aceSt caz, după ce sâmbătă, Ambasada Statelor Unite a scris pe o retea de socializare că inginera Sandy Higgins, “nu a reuşit să fie internată de urgenţă din cauza lipsei locurilor din primele două spitale româneşti la care a ajuns”.

Femeia ar fi suferit de pneumonie și până la urmă a fost tratată de doi medici români acasă la ei.

Americanca – inginer la baza militară de la Deveselu – ar fi fost tratată acasă din cauză că nu ar fi fost locuri în spitalele unde a fost transportată inițial. Incidentul a avut loc în luna martie a acestui an.

În primăvară, Sandy Higgins s-a simțit rău și a mers la medicul bazei militare de la Deveselu. Ulterior, femeia a fost trimisă la spitalul din Caracal unde a fost diagnosticată cu o formă severă de pneumonie, afecțiune ce necesită internare.

Presa relatează că ea a refuzat să rămână în spital pentru că ar fi fost nevoită să împartă patul cu o altă pacientă.

Mai departe, a fost trimisă la Spitalul Județean de Urgență din Craiova și mai apoi la Spitalul de Boli Infecțioase – însă și acolo s-a confruntat cu aceeași situație: nu existau rezerve libere.

Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase i-au reconfirmat diagnosticul pus inițial, pneumonie, – iar una dintre doctorițe a decis să o trateze pe femeie chiar în biroul său.

Starea de sănătate a femeii s-a îmbunătăţit şi, cum era sfârșit de săptămână, doctoriţa respectivă a luat-o pe femeie la ea acasă – unde a continuat să o țină sub tratament.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS