Confidenţialitate

“Motorgate” în Franţa: Plângere penală împotriva Renault pentru motoare cu consum excesiv de ulei

Aproape 2.000 de proprietari de mașini Renault, Dacia și Nissan vor depune luni, 5 iunie, o plângere penală împotriva Renault Group şi Nissan la Tribunalul din Nanterre.

Mașinile – fabricate între 2012 și 2016 – ar avea un consum exagerat de ulei, care poate duce la defectarea motorului.

Mai mulți proprietari de mașini Renault pe benzină echipate cu motor de 1.2 TCe, fabricate în perioada octombrie 2012 – iunie 2016, au observat că foloseau prea mult ulei, că motorul se uza prematur și, în unele cazuri, s-a defectat pe neașteptate. Nu au fost raportate accidente.

Reclamanții sunt foarte supărați; nu numai că au tras spaima vieții lor când s-a întâmplat, dar apoi au fost umiliți de Renault.  Plângerea va fi depusă pentru înşelătorie, punerea în pericol a vieţii, escrocherie şi practici comerciale înşelătoare. Vom cere prejudicii morale și materiale”, a declarat pentru Franceinfo avocatul reclamanților, Christophe Leguevaques.

Ar fi afectate aproximativ 400.000 de vehicule pe benzină vândute în Europa, dintre care peste 120.000 în Franța. E vorba de defecte de proiectare a motoarelor, care duc la scurgeri de ulei ce ar putea reduce în mod periculos performanțele vehiculelor. Vizate ar fi modelele Mégane III și IV, Captur și Clio, Dacia Duster și Lodgy, Nissan Qashqai și Pulsar – toate produse la uzinele din Spania şi Marea Britanie, scrie presa franceză.

Grupul Renault a recunoscut că aceste motoare au un consum excesiv de ulei, dar consideră că nu există nicio problemă de siguranță, care să necesite rechemarea în service.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.