Confidenţialitate

Moto GP. Marc Marquez părăsește echipa Honda Repsol

Pilotul Marc Marquez anunță că se desparte de echipa Honda Repsol cu care a concurat în Moto GP timp de 11 ani.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, pilotul face anunțul oficial, după ce zvonuri despre plecarea lui iminentă de la Honda au fost vehiculate în ultimele săptămâni.


”Mulțumesc pentru aceată experiență minunată. 11 ani împreună. Am împărțit momente de neuitat: 6 Campionate Mondiale la clasa regină, 59 de victorii și 64 de plecări din prima poziție a grilei de start. Separați, dar întotdeauna împreună” transmite Marc Marquez.

Ambele părți au decis de comun acord să pună capăt colaborării după încheierea sezonuluio 2023 al Campionatului Mondial de Motociclism Viteză, scrie și motogp.com.

Marc Marquez, #93, a obținut prima sa victorie la clasa regină alături de Honda RC213V la Marele Premiu al Americilor de la Austin, Texas, în 2013. A fost cel mai tânăr câștigător al clasei regină și avea să devină cel mai tânăr campion mondial la clasa regină mai târziu în acel an.

În 2014 și-a apărat titlul și a câștigat primele 10 curse consecutive ale anului, continuând să obțină titluri și în 2016, 2017, 2018 și 2019 ca pilot HRC cu echipa Repsol Honda, potrivit motogp.com.

Jurnaliștii specializați în campionatul mondial de motociclism spun că de anul viitor Marc Marquez va concura pentru Ducati Gresini. Săptămâna aceasta, Gigi Dall’Igna – Ducati Gresini – spunea că “Marc a fost unul dintre cei mai puternici piloți din istorie, așa că faptul că își dorește cu tărie să urce pe un Ducati nu poate decât să ne bucure. Acesta este cel mai important comentariu pe care îl pot face”.

Marc Marquez a câștigat locul trei în cursa Moto GP din Japonia, care a avut loc pe 1 octombrie, și este în momentul de față pe locul 15 în topul piloților la clasa mare. Marquez este sextuplu campion mondial. A ratat sezonul 2020 după ce a suferit o fractură de humerus drept, la 19 iulie 2020. De atunci, el a fost operat de trei ori.

Sursa foto: Facebook / Marc Marquez

Citește și: Cătălin Tolontan, despre demiterea lui Cătălin Țepelin de la conducerea Ringier: Oamenii merită adevărul întotdeauna indiferent dacă, în cazul lui, acest adevăr a costat. Pentru că a fost silit să plece | VIDEO