Motivele pentru care a fost arestat primarul Sorin Oprescu

Sorin Oprescu știa că banii pe care i-ar fi primit în casa sa din Ciolpani erau mită.

Acesta este unul dintre motivele pentru care Tribunalul București a decis arestarea preventivă a primarului Capitalei.

Sorin Oprescu este văzut și ca un pericol social. Dacă ar fi fost lăsat în libertate, primarul ar fi putut influența martori din dosar.

        Tribunalul București susține că din probele procurorilor DNA reiese faptul că Sorin Oprescu și-a însușit această sumă de bani primită de la denunțător.

Totodată, se arată în motivare, primarul Sorin Oprescu a primit de la Bogdan Popa suma de 25.000 euro cu titlu de mită și nu cu titlu de ‘împrumut’, așa cum a susținut edilul Capitalei în mod cu totul neconvingător, în fața judecătorului.

Mai mult, instanța precizează că Sorin Oprescu nu a contestat faptul că a primit bani de la denunțător. Iar dacă ar fi fost lăsat în libertate, primarul ar fi putut influența martori din dosar, mai ales că unii dintre ei sunt subalterni ai săi la Primărie.

Un alt motiv care a dus la arestarea preventivă: Sorin Oprescu este un pericol social. ”La aprecierea pericolului concret al faptelor trebuie avută în vedere şi reacţia societăţii la asemenea fapte, ținând cont de funcția lui Sorin Oprescu.

Potrivit instanței, primarul Capitalei, demnitarul ales cu cele mai multe voturi după președintele României, primește mită prin intermediul directorului unei instituții din subordinea sa.

Sorin Oprescu a fost arestat duminică nopte pentru luare de mită, dar decizia a fost deja contestată de avocații primarului.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS