Motivarea măsurii controlului judiciar în cazul directoarei de grădiniță filmate în timp ce agresa copiii: Cazurile sunt izolate

Agresiunile de care este acuzată directoarea grădiniței private din cartierul bucureștean Cotroceni sunt cazuri izolate, susține Judecătoria sectorului 5.

În plus, nu există suficiente probe care să arate că dezvoltarea minorilor ar fi fost afectată.

Magistrații și-au motivat astăzi decizia prin care au plasat-o sub control judiciar pe femeia filmată în timp ce îi smucea pe copii.

 

Magistratul de drepturi și libertăți de la Judecătoria sectorului 5 susține că procurorii ar fi trebuit să stabilească rolul femeii în grădinița privată: dacă era administrator al unității sau era angajată ca educatoare.

Avocații directoarei au spus că agresiunile filmate ar fi avut loc în aceeași zi – ceea ce ar reprezenta cazuri izolate.

De aceeași părere sunt și judecătorii care spun că nu s-a dovedit că dezvoltarea fizică și psihică a copiilor ar fi fost pusă în pericol de tratamentele aplicate de directoare.

În plus, și părinții ar avea partea lor de vină pentru că nu s-au interesat să vadă dacă grădinița are autorizație.

Amintim, directoarea grădiniței private Flipper din cartierul bucureștean Cotroceni este cercetată sub control judiciar. Ea a fost filmată în timp ce-i brusca pe copiii de care avea grijă.

Decizia luată de judecători a fost contestată de procurori, iar recursul va fi judecat de Tribunalul București.

 

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS