Confidenţialitate

Moțiunea simplă împotriva ministrului Petre Daea a fost respinsă

Moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Petre Daea, depusă de USR şi Forţa Dreptei, a fost respinsă în plenul Camerei Deputaţilor.

Au fost doar 73 de voturi pentru, 175 de voturi împotriva moțiunii iar un deputat s-a abținut.

Semnatarii moțiunii au cerut demiterea ministrului Petre Daea pe care l-au acuzat că distruge agricultura românească și că a ratat finanțări prin PNRR, a ratat fondurile europene pentru fermierii români dar și compensațiile pentru importurile din Ucraina.

Imediat după votul dat de deputați, USR a acuzat, într-un comunicat de presă,  că PSD, PNL și UDMR au făcut zid în jurul ministrului Agriculturii și au demonstrat că vor condamnarea agriculturii românești.

Coaliția scumpirilor, girată de președintele Iohannis, a făcut astăzi zid în jurul ministrului Petre Daea, a cărui singură calitate este că ne distrează la televizor alergând pe câmp și luptându-se cu cormoranii. PSD, PNL și UDMR au apărat incompetența unui ministru încremenit în vremea congreselor comuniste, care habar nu are ce înseamnă agricultura modernă și cum să aducă bani europeni în țară. Fermierii și toți românii au nevoie la vârful Ministerului Agriculturii de un profesionist care să rezolve problemele, nu de un politruc preocupat de combinații. PSD, PNL și UDMR continuă însă să-și bată joc de români și de agricultura românească”, spune Ionuț Moșteanu, liderul grupului USR din Camera Deputaților și purtătorul de cuvânt al USR.

Moțiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii a fost dezbătută ieri în plenul Camerei Deputaților.

Sursă foto: Inquam Photos / Mircea Manole