Confidenţialitate

Moțiunea pe tema infrastructurii de transport/ Dezbatere și vot în Camera Deputaților

Camera Deputaților dezbate și votează miercuri moțiunea simplă inițiată de PNL și USR pe tema infrastructurii de transport.

Documentul este intitulat “Infrastructura de transport a României sub domnia intereselor PSD. Deziluzie, demagogie și descurajare”.

Dezbaterea moțiunii simple a fost programată inițial pentru marți, însă a fost amânată la solicitarea premierului Mihai Tudose, care a informat Parlamentul cu privire la participarea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, la ședința comună a guvernelor României și Bulgariei.

Potrivit documentului, semnat de 69 de deputaţi liberali şi de 23 de deputaţi USR,  Ministerul Transporturilor a devenit “câmpul de bătălie al PSD, al intereselor unor lideri de frunte care au înţesat structurile de conducere cu personaje dubioase, fără expertiză în domeniu, dar de încredere pentru ei”.

PNL şi USR susţin că proiecte majore precum Autostrada Transilvania, Sibiu-Piteşti, Autostrada Moldovei sunt compromise. Termenele de finalizare a acestora sunt împinse mult după 2020, reclamă opoziția.