Confidenţialitate

Moţiunea la adresa ministrului Transporturilor va fi prezentată luni în Parlament

“Mandatul ministrului Cuc cu numărul trei este unul de nota 3” – acesta este numele moţiunii simple la adresa ministrului Transporturilor.

Documentul va fi dezbătut luni în plenul Camerei Deputaţilor.

PNL şi PMP – iniţiatorii moţiunii – critică modul în care ministrul Răzvan Cuc a gestionat companiile de transport aerian şi feroviar, dar şi eşecul construirii autostrăzilor.

“Răzvan Cuc va intra în istorie ca ministrul care a inaugurat cei mai puţini km de autostradă şi ca exponentul dezastrului din transporturi” – mai spun semnatarii moţiunii.

Aflat la acest sfârşit de săptămână în vizită la Târgu-Jiu, Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a arătat deranjat de organizaţiile neguvernamentale care îi cer să respecte normele de mediu la construirea drumurilor.

“Acum, dacă noi vrem să facem o autostradă pe un aliniament, ne trezim ba că avem lilieci, ba că avem urşi, ba că avem broaşte. ONG-urile să se ducă şi în alte state membre să se lupte cu dinţii şi să ne lase pe noi în România să facem autostrăzi cum trebuie să le facem, eu sunt ministrul Transporturilor, eu iniţiez ordonanţele de urgenţă care cred că sunt de cuviinţă ca să ajute implementarea proiectelor, le discut cu ceilalţi colegi ai mei din cabinet, ţinem cont şi de ONG-uri să-şi spună punctul de vedere, dar eu nu o să mai blochez niciodată un proiect de infrastructură în România indiferent ce putere cred că au ei de lobby oriunde or avea. Noi trebuie să avem în România infrastructură şi în acest sens vom acţiona din punct de vedere legislativ să deblocăm totul, cum am făcut-o şi pe achiziţii, cum o s-o facem şi pe partea de emitere de autorizaţii de construcţii, cum o s-o facem şi pe partea de acord de mediu”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, ministrul transporturilor recunoaşte că ritmul de contrucţie a autostrăzilor trebuie mărit.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Moţiunea simplă pe transporturi va fi supusă votului final miercuri.