Confidenţialitate

Moţiunea împotriva ministrului Năsui, la votul senatorilor

Senatul va dezbate şi va supune votului, marţi, moţiunea inițiată împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui.

Documentul este intitulat “O Românie în agonie, cu Năsui la Economie”.

Moțiunea a fost inițiată de 41 de semnatari, senatori PSD.

“Dacă o putere străină ostilă şi-ar fi propus să destabilizeze economia naţională şi producţia românească, cea mai rapidă cale de a realiza acest obiectiv ar fi fost să îl pună pe Claudiu Năsui ministru al Economiei. Niciun fel de forţe oculte externe şi nici cele mai perfide planuri de subminare a unei economii naţionale nu ar fi reuşit, într-un an de zile, dezastrul produs de Claudiu Năsui în fruntea Ministerului Economiei, în doar 70 de zile”, se arată în moţiunea simplă depusă la Senat, săptămâna trecută.

Semnatarii moţiunii susţin că planurile ministrului Economiei vizează ‘blocarea programelor de stimulare şi susţinere a economiei şi firmelor româneşti’, “anulează acţiunile de susţinere a exporturilor româneşti” şi “vânzarea celor mai profitabile companii ale statului român”.

Senatorii PSD îl acuză pe ministrul Năsui, pe care îl consideră “un ministru penal”, că nu a redactat hotărârea de Guvern pentru organizarea instituţiei pe care o conduce, după desprinderea de Ministerul Energiei.

Iniţiatorii moţiunii mai susţin că “cei care profită de pe urma prezenţei lui Claudiu Năsui la Ministerul Economiei sunt doar securiştii din spatele său şi firmele controlate de familia Năsui”.

“Senatorii PSD solicită demiterea imediată a ministrului Economiei, Claudiu Năsui, cel care distruge economia României, prin sărăcirea ei cu 100 de milioane de euro în fiecare zi, prin blocarea investiţiilor şi care vrea să vândă economia României pe 2 lei, să omoare HoReCa şi să blocheze exporturile”, încheie senatorii PSD moţiunea simplă.

Senatorul PSD Radu Oprea a declarat, miercurea trecută, că moţiunea simplă este “pe deplin justificată şi foarte aşteptată” de antreprenorii din România pentru că ministrul Economiei “nu are nicio viziune şi niciun mesaj pentru antreprenori”.

În actuala legislatură, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a supraviețuit unei moțiuni inițiate de opoziția social-democrată.