Confidenţialitate

Moțiunea împotriva ministrului Bode, la votul deputaților

Deputații dezbat și supun votului, marți, moțiunea inițiată împotriva ministrului Internelor.

Cu sprijinul Forței Dreptei, Uniunea Salvați România cere demisia liberalului Lucian Bode după scandalul achiziției celor 600 de mașini marca BMW pentru Poliție. Sindicaliștii au reclamat o licitație cu dedicație pentru un apropiat al șefului statului.

Firma respectivă a câștigat contractul, despre care ministrul a susținut că este perfect legal.

Invitat luni seară la Europa FM, liderul Uniunii Salvați România, Cătălin Drulă, a amintit că a sesizat mai multe instituții de control, inclusiv unele europene.

În paralel, USR a început, vinerea trecută, un maraton de transcriere pentru teza de doctorat a lui Lucian Bode, lucrare – suspectată de plagiat și care este accesibilă exclusiv în format digitalizat la Biblioteca Naţională din București.

Transcrierea se poate face doar de mână, deoarece un regulament din 2016 al instituţiei prevede ca tezele de doctorat aflate în custodia Bibliotecii Naţionale a României pot fi consultate doar de la două calculatoare din incintă, fără a fi fotografiate.

Directorul Bibliotecii Naţionale a României a anunțat că, în perioada următoare, lucrarea va fi disponibilă publicului. Adrian Cioroianu a negat ideea că teza ar fi fost secretizată.